Friday, July 2, 2010

Sahagún - 2. juuli

Kokku käidud 340,2 km, sellest täna 39,5.

Iga seiklus vajab narratiivi, jutustamaks väsimusest ja villidest p6gusalt üle libisedes midagi kaasahaaravat, midagi p6hjuslikkust, miks soojast ja turvalisest kodust kaugele minna, ja miks tagasi tulla. Minu jaoks on nende Hispaania nädalate looks armumine saksa neiusse, ning selle lootusetus. Liiga paljude p6hjused caminole asumiseks on l6ppenud v6i l6ppemas suhted, ning pigem soov unustada, kui et jagada kaasatoodud r66mu. Nagu ka minu saksa neiul, kelle jätsin m6ned päevad tagasi Burgos´esse omaette olema. Lubasime, et veedame Santiagos lahkumiseelsed päevad koos; senikaua vajab camino käimist.

Üksi käia - 6nneks v6i kahjuks - ma kuigi kaua ei saanud. Burgo´sele järgnenud päeval sattusin käima koos kolmese seltskonnaga: rootsi neiu, itaalia noormees ja prantsuse noormees. Kuigi eelmisel 6htul nendega ööbimiskohas kuigiv6rd läbi ei käinud, tundus ebaviisakas neist teel lihtsalt "tere" saatel mööda vuhiseda. Algne kohmetus v66ra, omaette seltskonna suhtes oli muutunud järgmise külani j6udes heaks läbisaamiseks, ning kokkuv6ttes olen kolm viimast päeva koos nendega olnud. Rootslane jäi üleeile maha, itaallane eile, ning prantslasega tegime senise tee k6ige väsitavama etapi.

Carrion de los Condes´e ja Calzadilla de la Cueza vahel on 17 km sirget teed ilma mingisuguse vahelduseta. Tahtsime selle läbi käia öösel, et päikesest pääseda ning vaheldust saada. Et Carrioní albergues polnud aga lärmi t6ttu v6imalik päeval magada, l6in l6puks käega, ning peale viietunnist puhkust hakkasime koos prantslase David´iga veerand üheteist ajal uuesti edasi minema. Ma v6in ainult ette kujutada, kui nüri oleks see tee päeval olnud - vähemalt öösel ei näinud kuigi kaugele, ning tee oli rahulikum (ehk hüljatud). Kolm tundi puhkust järgmises külas, magamiskottidega enam-vähem esimeses varjulisemas kohas, ning pool kuus hommikul uuesti teele. Sahagun´i j6udsime kusagil kolme ajal pärastl6unal, ning 64 km m6netunnise peatusega annab praegu tublisti tunda. Enam ei tee; David aga väidab, et tahab homme 6htuks Leon´i j6uda - siit ehk 60 km. Saab näha, kuna tema jalad on umbes samas seisus kui minu omad.

3 comments:

  1. Et päike paistaks läbi pilvede, et nõnda kuumav poleks ja jalad ikka kanda jõuaks :)

    ReplyDelete
  2. nii eepilise jutu peale ei taha tähenärija olla, aga pealkiri peask vist olema "juuli", mitte "juuni"
    Head teed!

    ReplyDelete
  3. Tänan tähte närimast! On jah juuli; nagu näha, on aja m6iste üsna tähtsusetuks muutunud. :)

    Aitäh heade soovide eest!

    ReplyDelete